Asigurare rca >> Asigurare Rca In Functie De Varsta

Asigurare RCA în funcţie de vârstă

Asigurarea RCA este obligatorie pentru şoferii care circulă pe drumurile publice, lipsa acesteia putând duce la sancţiuni usturătoare pentru cei care nu au o poliţă valabilă.

Poliţa RCA este obligatorie, însă preţul acesteia nu este fix, ci este influenţat de anumiţi factori, unul dintre aceştia fiind vârsta conducătorului auto. Pornind de la studii şi statistici urmărite în timp, a rezultat faptul că în cazul şoferilor mai tineri şi fără experienţă la volan riscul de a produce accidente este mai mare, decât în cazul celor care au acumulat deja câţiva ani şi câteva sute de mii de kilometri la volanul autoturismului. Cu toate că mulţi şoferi considera acest factor ca fiind discriminator, tarifele poliţelor RCA se stabilesc luând în considerare acest aspect.

Experienţa are un impact enorm asupra preţului final al asigurării auto. În general, şoferii cu experienţa sunt şoferi mai siguri, care sunt mai puţin susceptibili de accidente. Asta înseamnă că plătesc mai puţin. La polul opus, sunt tinerii, care nu au aceeaşi siguranţă când sunt la volan şi care prezintă un risc mai mare de a provoca accidente.

Cum influenţează vârsta tariful RCA?

Unul din cei mai importanţi factori în determinarea costului este segmental de vârstă în care se încadrează persoană asigurată.

Şoferii care se încadrează în grupa de vârsta 18-30 de ani plătesc cele mai scumpe poliţe RCA, fiind consideraţi şoferi începători şi fără experienţă. Lipsa de experienţă în gestionarea traficului sau adaptarea la condiţiile meteo duc la mai multe incidente pentru şoferii noi. Cea mai mare prima de asigurare este plătită de şoferii care se încadrează în acest segment de vârstă.

Preţul începe să mai scadă, după ce conducătorul auto depăşeşte vârsta de 30 de ani. Potrivit statisticilor, după această vârstă oamenii devin mai responsabili lucru care se reflectă şi la modul în care se manifestă atunci când sunt în trafic. Şoferii care încep să acumuleze experienta sunt acum ceva mai prudenţi, unii reduc considerabil viteza având de multe ori la bord copii mici. Odată cu intrarea în această etapă a vieţii, şoferii vor începe să plătească mai puţin pe o poliţă RCA.

După 40 de ani, preţul poliţelor RCA continua să scadă, fiind consideraţi deja şoferi cu experienţă care ştiu să facă faţă inclusiv situaţiilor dificile din trafic. Prima de asigurare are un preţ cu atât mai mic cu cât, până la această vârstă, şoferul are şi un istoric rutier curat, fără accidente, daune sau alte incidente majore în trafic.

Una dintre grupe de vârstă care beneficiază de cel mai mic preţ al poliţei RCA este formată de şoferii care au peste 50 de ani. Conform statisticilor, aceştia provoacă cele mai puţine accidente în trafic, sunt responsabili şi experimentaţi, drept urmare nu vor fi nevoiţi nici să scoată foarte mulţi bani din buzunar pentru a încheia o poliţă RCA.

De ce influenţează tariful?

Anumite grupuri de vârstă, în special cei foarte tineri sunt mai predispuse să fie implicate în accidente, iar asiguratorii vor stabili tarife mai înalte. Cu cât vârsta şoferului creşte şi aceasta începe să acumuleze experienţă, scade riscul de a provoca accidente în trafic. Odată cu înaintarea în vârstă, şoferii devin tot mai responsabili, dispar tendinţele teribiliste specifice la vârstele mici, iar mulţi dintre şoferi transporta în maşină inclusiv copii foarte mici, ceea ce îi face să fie cu atât mai atenţi la drum.Asigurare rca Allianz Asigurare rca Asirom
Asigurare rca Groupama Asigurare rca Euroins
Asigurare rca Generali Asigurare rca Grawe
Asigurare rca Omniasig Asigurare rca Axeria