Calculator RCACe reprezinta un calculator rca sau un calculator asigurare auto?

Un calculator de asigurare rca reprezinta sistemul informatic prin care, in urma datelor introduse despre asigurat si autovehicul, soferii isi pot vizualiza ofertele de prime pentru asigurarile rca.

Datele necesare
De obicei acestea sunt structurate in:
- date despre autovehicul: categoria, marca, modelul, combustibil, seria sasiului, seria CIV, capacitate, putere, numar locuri, masa, anul fabricatiei.
- date despre asigurat: nume, cnp, adresa, vechimea permisului, seria si numarul cartii de identitate.
- date despre sofer: nume, cnp, seria si numarul cartii de identitate.
- date despre polita: perioada de valabilitate, data de start valabilitate.


Datele de identificare ale asiguratului sunt cerute de asiguratori pentru aa stabili istoricul de daune al acestuia si sunt absolut obligatorii pentru a stabili pretul corect al asigurarii rca.
Dupa transmiterea datelor catre serverele de ofertare ale asiguratorilor primim raspunsurile cu ofertele de la fiecare asigurator in parte.Ce contin ofertele rca:
- prima de asigurare rca
- clasa de bonus malus
- restrictiile tarilor de pe cartea verde
Din ofertele afisate de un calculator rca, alegerea tine de fiecare asigurat in parte. Unii aleg in functie de numele asiguratorului, altii de valoarea primei politei de asigurare.
In prezent datele soferului nu influenteaza calculul primei de asigurare rca.

Cand a aparut primul calculator rca?

Primul calculator asigurare auto a aparut in Romania in anul 2007, construit pe baza unor liste de tarife transmise de fiecare asigurator catre brokeri care incheiau acest tip de asigurare. In 2007 principalul factor care influenta tariful rca era capacitatea cilindrica si categoria. Apoi, in timp au inceput sa fie luati in considerare si alti factori precum: judetul si marca. Cel mai importanta schimbare in strategiile de calcul ale tarifului primei de asigurare a fost introducerea sistemului de bonus malus, istoricul de daune ale fiecarui sofer.


Avantajele unui calculator rca

De la aparitia primului calculator rca, denumit de multi si comparator rca sau simulator rca datorita faptului ca prin intermediul lui puteai compara tarifele de la mai multi asiguratorii, millioane de soferi au inceput sa isi verifice primele de asigurare online.
Cateva din avantajele folosirii unui astfel de calculator rca simplu:


Cum il folosesc?
E foarte simplu sa folosesti calculatorul nostru rca mai ales daca o iei pas cu pas. Mai jos aveti pasi pe care trebuie sa ii faceti ca sa va fie cat mai usor:Asigurare rca Allianz Asigurare rca Asirom
Asigurare rca Groupama Asigurare rca Euroins
Asigurare rca Generali Asigurare rca Grawe
Asigurare rca Omniasig Asigurare rca Axeria