Asigurare rca >> Asigurari Auto

Asigurari auto

Asigurarile auto reprezinta o modalitate prin care proprietarul unei masini, soferul sau o companie au garantia ca in cazul unui accident, atunci cand sunt provocate daune sau alte incidente neplacute, sunt la adapost, toate aceste riscuri fiind preluate de firmele de asigurari prin incheierea unor polite menite sa acopere pagubele in functie de natura acestora si de valoarea asigurata.

Polita de asigurare reprezinta un contract prin care asiguratorul se obliga ca, in schimbul unei sume de bani, te va despagubi pe tine, asiguratul, pentru eventualele pierderi pe care lei vei avea din cauza unor riscuri prevazute in contract, in urma unor actiuni independente de vointa ta.

Asigurarile auto te protejeaza financiar atat in cazul in care tu produci daune altor persoane atunci cand esti la volan sau te despagubesc in cazul in care masina ta este avariata in anumite circumstante, cum ar fi fenomenele meteo, vandalizari provocate de autor necunoscut, dar si in cazul in care masina este avariata din propria ta vina.

Inainte de a incheia o asigurare auto trebuie sa faci doua lucruri importante. Sa evaluezi cat mai bine nevoile tale ca si conducator auto, iar apoi sa discuti cu asiguratorul pentru a primi o oferta personalizata pliata cat mai bine pe nevoile tale. Citeste de fiecare data cu atentie orice contract de asigurare pe care il inchei. Este important sa te asiguri atat ca nu sunt incluse clauze care te dezavantajeaza si in acelasi timp verifica corectitudinea datelor trecute pe asigurare, deoarece exista riscul ca aceasta sa nu fie valabila in cazul in care se strecoara vreo greseala la completare informatiilor.

Care sunt asigurarile auto?

Asigurarile auto disponibile sunt asigurarea de tip RCA, CASCO si asigurarea de asistenta rutiera, fiecare avand rolul sau.

Asigurarea RCA este un tip de asigurare obligatorie, practic soferul nu se poate urca la volan fara sa aiba asupra sa polita RCA, fie in format fizic sau online. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Polita RCA acopera daunele pe care le poti provoca atat altor masini in trafic, cat si pietonilor sau cladirilor.

Iti poti repara masina cu ajutorul politei RCA, doar daca vinovat de producerea accidentului este un alt sofer. In acest caz, asigurarea RCA a soferului vinovat iti va permite sa acoperi costurile reparatiei propriului autoturism.

Asigurarea CASCO este o asigurare facultativa care iti protejeaza propriul vehicul impotriva furtului sau al altor eventuale daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca sunteti responsabil sau nu de producerea acestora. Asigurarea CASCO poate fi incheiata dupa nevoile si in functie de valoarea pe care o are masina ta. In caz de dauna totala intr-un accident, vei putea sa iti achizitionezi una noua, dupa ce asiguratorul te va despagubi.

Polita CASCO se incheie dupa efectuarea unei inspectii de risc a vehiculului de catre un reprezentant al companiei de asigurari, in urma careia se incheie un raport de inspectie semnat de ambele parti. Aceasta procedura include efectuarea de fotografii ale masinii, evidentierea imbunatatirilor sau modificarilor aduse masinii, constatarea eventualelor daune existente care nu vor fi despagubite.

Asigurarea de asistenta rutiera acopera evenimente si daune pe care polita CASCO nu le acopera si aduce beneficii suplimentare. Fie ca este vorba despre o eroare personala, un accident usor sau o banala pana, asigurarea de asistenta rutiera iti poate salva timpul si banii.Asigurare rca Allianz Asigurare rca Asirom
Asigurare rca Groupama Asigurare rca Euroins
Asigurare rca Generali Asigurare rca Grawe
Asigurare rca Omniasig Asigurare rca Axeria