Asigurare rca >> Verificare Rca

Verificare RCA

Toate vehiculele care circula pe soselele din tara noastra au obligatia sa aiba incheiata o polita RCA. Inainte de a se urca la volan, soferii trebuie sa se asigure ca asigurarea de raspundere civila auto este valabila, iar cei care nu mai stiu acest lucru pot face o verificare rapida.

Tot procesul nu dureaza mai mult de cateva minute. Pentru verificare RCA, sunt necesare o conexiune la internet si numarul de inmatriculare sau seria sasiu a vehiculului.

Valabilitatea politei RCA va putea fi verificata si prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltata si administrata de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, ce contine informatii cu privire la asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei si prin care se certifica existenta unui contract RCA valabil la data verificarii.

Baza de date AIDA mai poate fi folosita pentru verificare clasa bonus malus si verificare prejudicii asociate RCA. Tot pe AIDA vei gasi lista asiguratorilor autorizati sa vanda polite RCA pe teritoriul Romaniei.

Cum se face o verificare?

Pentru a verifica valabilitatea unei polite RCA este necesar sa furnizezi date despre autovehicul. verificarea se poate face pe baza numarului de inmatriculare al masinii sau introducand seria sasiu.

Seria sasiu sau VIN este formata din 17 caractere, doar cifre sau litere, fara spatii intre acestea. Pentru a face o verificare de asigurat RCA trebuie sa treci si data din ziua in care doresti sa stii daca mai are valabilitate polita. Aida.info.ro va afisa date de inceput valabilitate a politei RCA si data de sfarsit valabilitate, precum si compania de asigurari care a emis asigurarea RCA.

Unde se face verificarea unei polite RCA?

Datele se introduc pe platforma aida.info.ro, verificare putandu-se face astfel online in sectiunea Polite RCA. https://www.aida.info.ro/polite-rca .

Baza de date AIDA afiseaza informatii din ultimii 5 ani calculati de la data curenta. Pentru informatii mai vechi de 5 ani, trebuie sa te adresezi asiguratorului/asiguratorilor care au emis politele de asigurare valabile pentru perioadele cautate.

Tot in baza de date AIDA se poate verifica clasa de bonus-malus la polita RCA. Pentru a obtine informatii despre incadrarea in clasa bonus-malus (B/M) acceseaza aida.info.ro. Pentru a obtine informatiile dorite, vor fi solicitate de asemenea numarul de inmatriculare al vehiculului sau seria de sasiu. Verificarea se face online pe site-ul AIDA si este gratuita.

La cate zile dupa incheierea unei polite apare?

Pentru a avea siguranta ca esti la zi cu toate documentele masinii atunci cand pornesti la drum, fa si o verificare RCA dupa ce ai incheiat polita, pentru a te asigura ca totul este in ordine. Dupa incheierea politei de asigurare RCA este important sa stii ca aceasta intra in baza de date AIDA intr-un interval de 1 pana la 14 zile. In acest timp, polita este valabila, insa este important sa o ai si asupra ta pentru a nu risca vreo amenda, la un control al politiei.

Pentru verificare RCA, trebuie sa intri pe www.aida.info si sa completezi informatiile solicitate, numarul de inmatriculare vehicul sau serie sasiu, pentru a se putea efectua verificarea. Important este sa faci aceasta verificare dupa ce trec mai multe zile ca sa aaiba timp sa se inregistreze.Asigurare rca Allianz Asigurare rca Asirom
Asigurare rca Groupama Asigurare rca Euroins
Asigurare rca Generali Asigurare rca Grawe
Asigurare rca Omniasig Asigurare rca Axeria