Asigurare rca >> Prima Asigurare Auto

Prima asigurare auto

In data de 20 octombrie 1897, s-a realizat vanzarea primei polite de asigurare auto. In timp ce multe site-uri sustin ca prima polita de asigurare auto a fost vanduta in februarie 1898 unui domn din Ohio, se pare ca prima polita a fost vanduta cu cateva luni mai devreme unui barbat din Massachusetts.

prima asigurare auto

Potrivit unui comunicat de presa al Tavelers prima asigurare auto s-a vandut la 20 octombrie 1897. Gilbert Loomis din Massachusetts a cumparat prima polita de asigurare auto pentru a asigura o masina pe care a construit-o el insusi.

In urma cu un secol, in 1897, Travelers din Hartford au emis prima politica auto. Aasigurarea a fost cumparata de Gilbert J. Loomis din Westfield, Massachusetts, un constructor auto timpuriu care a construit masina pe care si-a asigurat-o. La scurt timp dupa aceea, o polita de asigurare datata 1 februarie 1898 a fost emisa doctorului Truman J. Martin din Buffalo, New York.

Mai jos gasiti comunicatul de presa facut de Travelers in anul 1897:

Prima polita de asigurare auto a fost scrisa acum 100 de ani de catre Travelers - si asta nu este un accident.
Travelers - fondata in 1864 in Hartford, Conn. - scria deja o varietate de polite de asigurare la sfarsitul secolului al XIX-lea, inclusiv acoperirea raspunderii pentru cal si trasura.
La acea vreme, Noua Anglie industriala era un focar al inovatiei timpurii a autovehiculului - de la fratii Duryea din Springfield, apoi la automobilul Papa Hartford.

Cine au fost primii asigurati?

Gilbert J. Loomis, din Westfield, Massachusetts, a fost mecanic si a fost printre primii constructori auto. Loomis a construit de fapt vehiculul pe care l-a asigurat. Loomis si-a cumparat prima polita de la Travellers in 1897 si a ramas detinator de polita Travelers mai mult de 60 de ani. Costul politei de asigurare initiale a fost de 7,50 USD. Pentru aceasta prima, Loomis a achizitionat o acoperire de raspundere de 1.000 USD.

Truman J. Martin din Buffalo, New York, a primit o asigurare auto de la Travelers la data de 1 februarie 1898. Martin era medic si a vrut sa-si foloseasca masina pentru a-si vizita pacientii la domiciliu si astfel a fost ingrijorat de posibilitatea sa aiba un accident.

Primele asigurari auto de la Travelers au fost adaptari ale politelor de raspundere scrise pentru cai si vehicule trase de cai. Abia in 1905, Travelers au inceput sa vanda polite de raspundere special concepute pentru automobile. Primele de asigurare de atunci se bazau pe puterea vehiculului.

Prima polita auto este doar una dintre primele din istoria Calatorilor. Iata doar cateva:


Asigurare rca Allianz Asigurare rca Asirom
Asigurare rca Groupama Asigurare rca Euroins
Asigurare rca Generali Asigurare rca Grawe
Asigurare rca Omniasig Asigurare rca Axeria